Alexandre Volguine’n Auringonpaluut

Tässä blogissa ei ole juurikaan henkilöesittelyitä ollut, mutta tehdäänpä tässä nyt sellainen, sillä haluan esitellä henkilön nimeltä Alexandre Volguine.

Samalla tätä kirjoitusta voitaneen pitää myös astrologian historian ja astrologisen teoksen esittelynä.

Alexandre Volguine  (s. 3.3.1903 Novaja Praga, Venäjä/Ukraina, klo. 5:30/5:45 am. – k. 23.6.1973 Nizza, Ranska)   oli venäläis-ranskalainen astrologi, opettaja, tutkija ja historioitsija. Syntyjään Volguine oli venäläinen, syntynyt Ukrainassa, mutta muutti nuorena Venäjän vallankumouksen jälkeen Ranskaan.

Ranskalaiset ovat omineet Volguinen omakseen ja netin mukaan häntä on pidetty 1900- luvun suurimpana ranskalaisena astrologina. Natsit eivät häntä kuitenkaan pitäneet ranskalaisena, vaan Toisen Maailmansodan aikaan Volguine joutui Mauthausenin keskitysleirille, josta onneksemme selvisi.

Astrologian Volguine löysi 1910-luvulla, ja vain vähän päälle parikymppisenä 1926 hän liittyi Ranskan Astrologian Keskukseen, jossa esiteltiin ranskalaisia astrologisia julkaisuja, ja niiden joukossa oli myös “Le Déterminisme Astral” (1906), joka Volguine’n mielestä vähätteli Auringonpaluiden tekniikan toimivuutta. Volguine paitsi vastusti kirjoitusta, myös alkoi tutkia paluukarttoja enemmän.

Löysin sattumalta netistä Volguine’n 3. painoksen vuodelta 1980 teoksesta ”The Technique of Solar Returns”. Ja siihen on ollut mielenkiintoista perehtyä.

Alexandre Volguine’a on joissain Auringonpaluiden opaskirjoissa kutsuttu tekniikan kehittäjäksi, mutta omien kirjoitustensa mukaan, hän oli itseoppinut astrologi ja luettuaan runsaasti vanhoja astrologisia tekstejä vain yhdisteli niiden tietoja omiin astrologisten karttojen tutkimuksiin ja tulkintoihin.

Vuonna 1927 Volguine perusti ensimmäisen astrologisen lehtensä ”Revue française d’Astrologie” ja myöhemmin toisen, ”Les Cahiers Astroloques” vuonna 1937 ja julkaisi jälkimmäistä kuolemaansa saakka 1977 ja jota julkaistiin aina vuoteen 1983 asti.

Ensimmäisen painoksen kirjastaan ”La Technique des Révolutions Solaires” ( The Thechnique of Solar Returns/ Auringonpaluiden tekniikka) Volguine julkaisi vuonna 1937, tutkittuaan 15 vuotta Auringonpaluita ja koska kirjakaupoista ei löytynyt tekniikkaa esitteleviä teoksia, eikä siitä ollut kirjoitettu mitään uutta vuosikymmeniin. Ja tämän teoksen myötä myös englanninkielisen astrologian piirissä tutustuttiin Auringonpaluisiin ja progressioihin/ ennustavaan astrologiaan.

Mitään uuttahan tässä ei ollut, sillä  jo Renessanssin aikaan vuotuisten tulkintojen tekeminen oli suosittua. Auringonpaluiden tekniikan alkusanoissa Volguine itse kirjoittaa tuoneensa vain vanhojen astrologisten tekstien tiedon ja osaamisen 1900- luvulle.

Tässä meidän aikamme ensimmäisessä Auringonpaluiden tekniikan oppaassa Volguine antaa tiivistetysti selkeitä työkaluja tulkintaan.

3. painoksesta (julkaistu 1976) löytyy Askendentin ja Keskitaivaan tulkinnat, paluukartan huoneiden sijoittuminen syntymäkartan huoneisiin, huoneiden sijoittuminen merkkeihin, taivaankappaleiden sijoittuminen paluun huoneisiin, aspektit, transiitit, Askendentin edistäminen, Kuu merkeissä, huoneissa ja aspekteissa (J. Mery 1947), sekä muita näkökulmia karttojen tulkintaan.

Kolmanteen painokseen Volguine on myös tehnyt lisäyksiä ja huomioita liittyen kirjaansa lukeneiden kysymyksiin ja huomioihin sen ensimmäisen ja toisen painoksen jälkeen.

Voin todeta, että tämän opuksen lueskeleminen on ollut hyvin antoisaa, aivan alkusanoja myöten. Pelkästään, koska teos on itsessään jo lähes satavuotias, sen esimerkkeinä Volguine käyttää historiallisesti mielenkiintoisia henkilöitä ja tapahtumia (mm. Stalin, Mussolini, H.P.Blavatsky) ja tiiviissä 130 sivun paketissa on erittäin kattavasti esitelty kaikki Auringonpaluiden tulkinnassa tarpeellinen, ja vähän enemmän.

Itse olen kaikkein eniten löytänyt omiin tulkintamateriaaleihini uutta nimenomaan teoksen 5. kappaleesta, jossa käydään läpi paluukartan vuotuisten huoneiden sijainnit syntymäkartan huoneissa. Tämä asia on monissa muissa Auringonpaluiden tulkinnan oppaissa sivuutettu vain sivulauseella ”syntymäkartta tulisi huomioida kartan tulkinnassa”, opastamatta tarkemmin ja sitä on siksi täytynyt tulkita omien muistiinpanojen ja eri lähteiden pohjalta, mutta tässä Volguine antaa selkeitä muutaman lauseen malleja tulkita.

Tämän teoksen löytyminen ja siihen perehtyminen sopii hyvin tähän omaan henkilökohtaiseen aikaani, kun aktiivisena on kaksi erityylistä Auringonpaluuta ja niiden teemat; periodi 23/24 Skorpioninousuineen ja 24/25 Kaurisnousuineen. Käytännöllisiä työkaluja ja syventävää tietoa.

Auringonpaluiden tekniikan lisäksi Volguine tutki paljon astrologian historiaa ja kirjoitti useita astrologisia teoksia (mm. The ruler of the Nativity, Lunar Astrology, Astrology of the Mayas and Aztecs), joita on edelleen saatavilla .

Kaikille astrologisesti antoisaa heinäkuuta!!

P.S.  PIKATARJOUKSENA 9.-12.7.2024 AURINGONPALUIDEN MINITULKINNAT HINTAAN 50€!!

Vastaa

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest