Kuunpimennys Jousimiehessä 5/6.6.2020

Kuun puolivarjopimennys Jousimiehessä 5/6.6.2020

Meillä on tänään illalla jälleen Täysikuu ja sen myötä myös Kuun puolivarjopimennys.

Kun UudenKuun synty on uuden alku, on Täysikuu tuon ajan päätös ja täyttymys. Aika Uudesta Kuusta eteenpäin on aikaa, jolloin Kuun valo lisääntyy ja kaikki on energisempää ja touhukkaampaa. Energian määrä tuntuu lisääntyvän lisääntymistään, kunnes kaikki saa täyttymyksensä Täydenkuun aikaan. Kuunpimennys on tavallista latautuneempi Täysikuu.

Kuunpimennys on salaisuuksia paljastava ja asioita tietoisuuteen nostava, käännekohtia ja loppuun saattamisia sekä täyttymyksiä.

Kuunpimennykset voivat saada aikaan melkoista syväluotaavaa emotionaalista itsetutkiskelua, jota ei siis tarvitse pelätä. Kuun Pimennysten aikaan on tavallista tuntea yhteyttä toisiin, jotka ovat yhteydessä näihin syviin, pimeisiin kätköihin, jotka liittyvät ilon ja surun kokemuksiin. Niin hyvässä kuin pahassakin henkilökohtaisesti osuva Kuunpimennys todennäköisesti tuo tullessaan huippukohtia tai muutoksia joissa toiset ovat mielellään mukana.

Kuun pimennyksissä Maa jättää Kuun pinnalle varjon, joka pimentää osan Kuun pinnasta. Kuun pimennystä on vaikeampi havainnoida ja seurata, kuin Auringonpimennyksiä, sillä Auringon valo on kirkkaampaa ja heijastuu Kuun pinnalle Maan takaa vahvasti, tehden Kuun pinnasta punertavan.

Tällä kertaa tämä puolivajopimennys on vielä hyvin heikko ja tekee varjon ainoastaan Kuun eteläisisille alueille heikohkosti. Meidän kesäinen iltamme on sen verran valoisa, että pimennystä ei oikeastaan pääse kunnolla seuraamaan. Pimennys alkaa jo 20.46 ja Kuu nousee Helsingin korkeudella vasta 22.12, ja Jyväskylän korkeudella vasta 22.23, syvimmillään pimennys on 22.25, joten mikäli havaintopaikalta on esteetön näkymä horisonttiin ja pilvetöntä, voi Kuun alaosan tummumista yrittää seurata. Pohjoisemmassa ei pimennystä ehditä nähdä lainkaan. Ohitse pimennys on 6.6.2020 kello 0.04.

Kuu nousee pimennyksensä aikaan 15° Jousimiestä 42’ , jolloin Aurinko on puolestaan 180° päässä oppositiossa Kaksosen 15°. Tämä pimennys on Alasolmun pimennys ja liittyy edelliseen tammikuiseen Kuunpimennykseen ( 18° Rapua 43’ Yläsolmun pimennys 10.01.2020). Tämä pimennys on siis edellisen pimennyksen häntä (Alasolmu, Dragons Tail) ja Kuu on kvinkunssissa (150°) edellisen pimennyksen Kuuhun. Alasolmun energia on saturnista, sisäänpäin kääntynyttä ja rakentavaa, vakauttavaa energiaa. Asioita ei aloiteta, vaan saatetaan päätökseen tai annetaan olla. Alasolmun kyseessä ollessa on hyvä aika luovuttaa ja luopua toimimattomista ja virheellisistä asenteista ja asioista.

Tämän pimennyksen, eli Kuun ja Auringon välinen, keskipiste (Vesica Pisces, joiden laskemisesta voi lukea täältä) on 0° Vaakaa, joka on yksi Oinaspisteistä, eli johtavien merkkien alkuasteista. Tuon asteen Saabinen symboli on ”neulalla lävistetty täydellinen perhonen”. Perhoset liittyvät Kaksoseen.

Edellinen Kuunpimennys oli tämän vuosikymmenen alussa, 10.01.2020, 20° Rapua. Viimeisen puolen vuoden ajan olemme eläneet siis tuon edellisen ja tämän illan pimennysten välistä aikaa, ja laskettaessa pimennysten keskipisteitä on viimeisen puolen vuoden huomion kohteena ollut 25° Leijonaa. Tuon asteen Saabinen symboli on “valonsäteen tullessa pilviverhon lomasta, se luo täydellisen sateenkaaren” ja toivon pilkahduksia on viime aikoina kaivattukin.

Mikäli omalta kartalta on löytynyt tekijöitä tuolta keskipisteen asteelta, on tämän periodin ajan energia keskittynyt tuolle asteelle. Allekirjoittaneella, kuten myös Yhdysvaltain presidentillä, on tuo energia keskittynyt Marsille.

Mikäli omalta kartalta löytyy nyt tekijöitä Jousimiehen, Kaksosen, Neitsyen tai Kalojen 15° on tämän pimennyksen vaikutukset todennäköisesti jo omassa elämässä tuntuneet pitkin kulunutta viikkoa. Neliöiden (90°) Neitsyt ja Kalat suhteen kannattaa pitää tiukkaa 1°-2° orbia, mutta yhtymä/ oppositio Jousimieheen ja Kaksosiin voi tuntua jopa 10 asteen väljällä orbilla eli merkin 10°-20° välisellä alueella.

Venus peruuttaa (12°) Kaksosissa ja on siten pimennyskartan Deskendentillä yhtymässä Aurinkoon / oppositiossa Kuuhun. Koska Täysikuu on aina Valojen välinen oppositio ja  ikään kuin konflikti, on Venus tällä sijainnilla osallisena tässä tilanteessa. Ehkä omat ja toisten tarpeet ovat tämän pimennyksen aikaan vastakkaisia tai sosiaaliset tilanteet voivat tuntua haastavilta. Tasapainon löytäminen voi olla vaikeaa, mutta mahdollista.

Mars (15°) on yhdessä pysähtyneen Neptunuksen (20°) kanssa Kaloissa, neliöiden Aurinkoa ja Venusta, sekä Kuuta. Tämä voi viitata nopeaan toimintaan ja jämäkkyyteen, joka voi ilmentyä jopa aggressiivisuutena. Nopeat päätökset, kärsimättömyys ja ärsyyntyneisyys voivat etäännyttää toisista ja luoda jopa yksinäisyyttä, mutta mitä paremmin itseään pystyy hallitsemaan, sitä helpommalla selviää. Hermostuneisuus ja turhautuneisuus omaan tai läheisten ihmisten laiskuuteen tai hitauteen on nyt mahdollista. Kaikki tämä voi kulminoitua, kunnes Mars etenee ohittaen Neptunuksen Kaloissa 13.6.2020 jälkeen.

Pimennysten kohdalla tulee myös muistaa, että niiden hehkuvan vaikutuksen jatkuminen niiden jälkeen, kun muut taivaankappaleet ohittavat tuon asteen ja aktivoivat sen teemat uudelleen. Ensimmäisenä Kuunpimennyksen asteen ylittää peruutuksensa päättävä Venus, joka kulkee sen ylitse 21.6.2020 – samaisena päivänä, kun meillä on seuraava Uusikuu ja Auringonpimennys.

Omalla kartalla kannattaa huomioida missä Huoneessa eli elämänalueella Kuunpimennys tapahtuu, sillä tuolla alueella on todennäköisesti jonkin verran liikehdintää suuntaan tai toiseen. Myös vastakkaisen huoneen / merkin asiat on hyvä huomioida, sillä pareittain tapahtuvat pimennykset toimivat vastakkaisissa (oppositio 180°) tai opposition viereisissä merkeissä (kvinkunssi 150°).

Kuunpimennys edustaa emotionaalisia, tunteellisia tarpeita ja Auringonpimennys henkilökohtaisia ja itsekeskeisiä tarpeita. Myös kartan muut alueet on hyvä huomioida; kartan horisontaaliakselin yläpuolella ovat julkiset ja jaetut tarpeet, alapuolella henkilökohtaiset ja privaatit asiat, samoin kartan vasemmalla puolla ovat henkilökohtaiset, itsenäiset ja oikealla jaetut, toisista riippuvat tarpeet.

4.6.2012 oli Kuunpimennys Jousimiehen 14° 13’. Tuolloin kyseessä oli Yläsolmun pimennys. Tämä tapahtui juuri ennen Venuksen Auringon ylikulkua, eli okkultaatiota 6.6.2012, ja myös tuolloin Venus peruutti Kaksosissa. Muistatko mitä elämässä silloin tapahtui? Mitä silloin aloitettiin, mitä uutta alkoi elämässä?

Tuleva seuraava Kuun pimennys tapahtuu 30.11.2020, Kaksosten 08°. Tämän iltaisen (5.6.2020) ja tuon tulevan Kuunpimennyksen keskipisteeksi saadaan 07° Vaakaa, jonka Saabinen symboli puolestaan on ”liekehtivä takka autiossa/ hyljätyssä talossa“.

 Juhannuksen jälkeen 21.6.2020 on odotettavissa sitten Uusikuu ja tämän vuoden ensimmäinen Yläsolmun Auringonpimennys 0° Rapua 21’. Mutta siitä sitten myöhemmin…

Kaikille oikein antoisaa pimennyksen aikaa. Pysykää turvassa ja terveinä!

Vastaa

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest