Merkurius retro Ravussa 2020

Merkurius peruuttaa Ravussa 18.6-12.7.2020 välisenä aikana 14 asteesta Rapua aina 05 asteeseen asti. Tätä peruutustaan edeltävälle varjoalueelle, eli sille alueelle jolle Merkurius tulee peruuttamaan, tämä viestinnän ja vuorovaikutuksen edustaja on ehtinyt jo pari viikkoa sitten 2.6.2020. Eli nämä päivät/ viikot olemme jo saaneet esimakua siitä mitä seuraavien viikkojen aikana mahdollisesti tullaan uudelleen (REtrograde) käymään lävitse, arvioimaan ja pohtimaan uudelleen. Tuolloin eteenpäin liikkuva Merkurius siis ylitti sen kohdan, jolle sen tuleva peruutus tulee heinäkuussa pysähtymään.

Samalla tämä merkitsee sitä, että kuluneet pari viikkoa ja niihin sisältyneet asiat tulevat todennäköisesti nousemaan esiin vielä uudelleen ja uudelleen seuraavien tulevien 5 viikon aikana.

Todellisuudessahan taivaankappaleet eivät peruuta, vaan niiden liike näyttää täältä Maasta käsin siltä kuin ne liikkuisivat taaksepäin. Tämä johtuu Maan ja taivaankappaleiden liikeratojen suhteesta toisiinsa ja Aurinkoon.

Merkurius lähtee siis kulkemaan 14° Rapua 45’  kohdalta ”taaksepäin” ja retroilee aina 05° Rapua 29’ saakka. Ajallisesti tämä tapahtuu 18.6-12.7.2020 välisenä aikana. Mutta tuon lisäksi on hyvä huomioida, että Merkurius oli peruutuksensa päätöksen asteella jo aiemmin mainitusti kesäkuun alussa (2.6.2020) ja ylittää peruutuksensa alkuasteen uudelleen vasta 26./27.7.2020. Käymme siis lävitse todennäköisesti uudelleen ja uudelleen näitä samoja asioita tämän kesä-heinäkuun ajan.

Merkurius peruuttaa vuosittain n. 3 kertaa, ja tämä peruutus on sille siis tämän vuoden toinen. Kolmas Merkuriuksen retro ajoittuu myös vuonna 2020 (aivan kuten vuonna 2013) loka- marraskuulle, jolloin se peruuttaa Skorpionissa 14.10-03.11.2020 + varjoalueet ennen ja jälkeen sen päälle.

Sanana RETROGRADE kuvaa mielestäni tilannetta suomenkielistä versiota (peruuttaa) paremmin. Kun pidetään mielessä mistä on kyse eli RETRO ja heitetään sekaan kieliä, eli englanniksi RE= uudelleen ja mm. ruotsiksi TRO (på)= ajatella, uskoa, lisäksi monissa kielissä GRADE = aste tai taso, saadaan ehkä selvemmin luotua mielikuva mistä on kysymys.

Kysymys ei siis ole varsinaisesti mistään asioiden peruutuksista, vaan uudelleen asettelusta. Tottahan toki nämä kaksi voivat olla myös sama asia, mutta useammin kysymys on johonkin asiaan uudelleen palaamisesta ja sen suhteen uudelleen harkinnasta ja toiminnasta, varsinaisen konkreettisen peruutuksen sijaan.

Astrologian harrastajien piirissä usein varoitellaan tekemästä päätöksiä ja solmimasta sopimuksia, kun taivaankappaleet ja erityisesti Merkurius peruuttavat, ja usein kehotetaan laittamaan asiat jäihin peruutuksen ajaksi kokonaan. Ja totta onkin, että peruutusten aikaan todennäköisesti tulee joissain asioissa takapakkia ja/tai asioita täytyy miettiä ja työstää uudelleen, katsoa uudesta/ toisesta näkökulmasta tai viilata uudelleen suunnitelmia.

Olisi kuitenkin täysin väärin ihmisiä, elämää ja kehittymistä vastaan ja hukkaan heitettyä aikaa, jos emme tekisi näiden peruutusten aikana mitään, tai tekisi minkäänlaisia päätöksiä, aloituksia tai valintoja. On vain yleensä huomioitava, että on todennäköistä, että asiat tulevat nousemaan uudelleen esiin myöhemmin tai niitä täytyy tarkastella uudelleen, tarkemmin tai toisessa valossa jossain vaiheessa.

Yleisesti ottaen Merkurius peruuttaa kuitenkin sen verran usein ja eri merkeissä, että esimerkiksi Auringon Paluu –kartoilla tulee peruuttava Merkurius kaikille noin 6 vuoden välein. Tämä merkitsee, että ihminen saa peruuttavan Merkuriuksen mukanaan tuomat teemat koko Paluu –periodiksi kartalleen työstettäväksi.

Peruutuksensa aikana jokainen taivaankappale vaatii osakseen huomiota, joustavuutta ja myös luovuutta selviytyä tilanteista. Usein tilanteet, joissa on ”vedettävä hatusta” suunnitelma B ovat mahdollisia.

Sama koskee myös muita päätöksiä, suunnitelmia, valintoja ja sopimuksia, joita täytyy tehdä peruutusten aikana.

Olisikin hyvä muistaa, että huolimatta peruutuksesta, tai ehkä juuri siksi, on eteenpäin yrittäminen, toiminta ja pyrkiminen aina tärkeää. Ei elämä ja toiminta lopu, vaikka tulisi mutkia matkaan, vaan on keksittävä keinot ratkaista tilanteet omaksi ja muiden eduksi.

Merkuriuksen peruutus Ravussa tulee todennäköisemmin nostamaan esiin asioita liittyen Ravun merkkiin, sen laatuun ja elementtiin. Rapuhan on johtava vesi, johon yhdistetään useimmin koti (lapsuudenkoti ja -perhe), oma perhe, äiti, turvallisuus, tunteet, tarpeet jne..

Suhteessa omaan karttaan ja sen huoneeseen/ huoneisiin (elämänalue ja ihmiset jotka sinne kuuluvat), sekä oman kartan tekijöihin ja asteisiin joissa peruutus tulee tapahtumaan.

Ravun lisäksi helpoiten todennäköiset muut kosketuspinnat muualle omalla kartalla hahmottaa, kun katsoo mitä omalta syntymäkartalta löytyy mistä tahansa merkistä peruutuksen asteista (05°-14°)  ja sen jälkeen radix/ natal –kartan taulukosta mihin oman kartan tekijöihin ao. taivaankappaleet tekevät aspekteja.

Peruuttavan taivaankappaleen ylitys  tuolla kohdalla/ alueella saa siihen kontaktissa olevat (oman kartan) taivaankappaleet aktivoitumaan peruutuksen aikaan peräti 3 kertaa (direct-retro-direct). Ja on mahdollista päätyä pohtimaan samoja asioita jokaisen ylityksen aikaan aina uudelta kannalta.

Olisikin hyvä pyrkiä hyödyntämään nämä meneillään olevat ja tulevat retroilut omalla kohdalla mahdollisimman hyvin, sillä ne mahdollistavat oman kartan potentiaalin toteuttamisen ja hyödyntämisen.

Usein kuulee tarinoita ja kertomuksia vanhojen tuttujen tapaamisista, yhteen palaamisista, yllättävistä yhteydenotoista ihmisiltä menneisyydestä ja aikojen takaa, mutta myös mahdolliset väärinkäsitykset voivat yhdistää ihmisiä toisiinsa, tai erottaa. Ravun kyseessä ollen voivat kysymykseen tulla juuri lapsuudenystävät, paluut kotiseudulle tai esimerkiksi sukulaiset/ perheenjäsenet, joista ei ole kuultu aikoihin.

Myös ongelmiin on nyt mahdollista löytää ratkaisuja, kun muuttuvat olosuhteet vaativat asioiden ja tilanteiden uudelleen arviointia ja punnitsemista.

Auringon Paluille tulevat Merkuriuksen peruutus ilmentää esimerkiksi salaisuuksia ja asioiden panttaamista omana tietonaan. Lisäksi kaikenlainen kulissien takainen suunnittelu ja kehitys (tuotekehitys), joita valmistellaan salassa, kuuluu sen alueeseen myös. Keskeneräisistä asioista ei kannata huudella tai kertoa ennen aikaisesti. Salassapidon tarve ja halu liittyvät myös peruuttavaan Merkuriukseen.

Keillä oman kartan Merkurius löytyy näiltä Ravun (05°-14°) asteilta tulevat saamaan kolme Merkurius paluuta, joista jokainen on voimassa aina seuraavaan ja lopulta viimeiseen, voimaan jäävään paluuseen asti. Näillä paluilla teemat voivat vaihdella paljonkin, joten mietittävää voi olla nyt kesän aikaan paljon ennen lopullisia päätöksiä ja valintoja.

Yleensä Merkuriuksen peruutukset eivät ole mitenkään hankalia, eihän tämän keväinenkään ollut… mutta…

Allekirjoittaneella peruutuksen päätös osuu melko tarkasti syntymäkartan Kuulle, joten nämä asiat ovat omalla kohdallani nousseet pintaan siis jo edellisen Kuunpaluun aikaan, ja kesäkuun alussa.


Kirjoitin aikoinaan vanhaan blogiini Merkuriuksen peruutuksesta pariinkin otteeseen vuonna 2013, jolloin oli aika lailla samanlainen kesä kuin nyt. Tuolloin Merkurius peruutti myös kesä-heinäkuussa Ravun merkissä ja taivaalla oli samanaikaisesti runsaasti peruuttavia hitaita taivaankappaleita.

Ensimmäinen kirjoitus tuolloin oli hyvin optimistinen ja toinen sitten kertoi mitä oikeastaan tapahtuikaan.

Minulla ei ole tapana kauhistella transiitteja tai retroja, mutta koska omassa muistissani on niin hyvin tuo kesän 2013 peruutus, haluan tässä nyt nostaa sen teemat esiin vielä uudelleen, ennen tätä tulevaa peruutusta. Astrologiaa opitaan tulkitsemaan kaikkein parhaiten juuri kantapään kokemusten kautta, eikös vain?

Mutta palataan nyt ajassa taakse päin kahdeksan (8) vuoden taakse.  

Myös 2013 kesällä yhtä aikaa ”takaperoisesti” kulkivat Merkuriuksen kanssa Saturnus, Neptunus ja Pluto. Ja Merkurius peruutteli Ravun merkissä, ja nyt korostan kokonaan Ravun merkissä.

Tuon jälkeenkin meillä on ollut Merkuriuksen peruutuksia, jotka ovat olleet osaksi Ravussa, joko sieltä alkaen tai sinne päättyen, mutta tämä tuleva peruutus on kahdeksaan vuoteen ensimmäinen Merkuriuksen retro kokonaan Ravun merkissä.

Merkurius lähti peruuttamaan 23.6.2013 Ravun 23° ja peruutteli sitten 21.7.2013 ja 13° Rapua saakka. Ensimmäisen kerran tuolloin Merkurius oli ylittänyt jo 10.6.2013 Ravun 13° ja poistui peruutuksensa jälkeiseltä varjoalueelta vasta 3.8.2013.

Tuolloin vuonna 2013 Suomen Astrologinen Seura järjesti Kesäpäivät Vuosaaressa kulttuurikeskus Sofiassa 17.-18.8.2013 ja minut oli pyydetty sinne pitämään workshoppi Jupiterin paluista. Olin siis aloittanut kyseisen workshopin valmistelut läppärilläni jo hyvissä ajoin.

Ja aivan kuten usein Merkuriuksen peruutuksen kyseessä ollessa, myös tuolloin tietokoneelle alkoi tulla päivityksiä päivitysten perään. Yleensä päivitykset onnistuvat oikein hyvin myös peruutusten aikaan, kunhan muistaa ne tehdä ajallaan ja pienissä erissä, mutta tällä kertaa johtuen kesästä, lomista ja matkoista ne tuolloin ruuhkautuivat. Tilanteesta johtuen läppärini konkreettisesti sekosi ja päivitti itseään, asensi järjestelmän uudelleen, kunnes lopulta oli siinä tilassa jossa oli ollut viisi (5) vuotta aiemmin.

Tuolloin ei ollut vielä pilvitallennukset niin tehokkaita, jos niitä nyt edes olikaan, joten kaikki koneelle tallentamani ohjelmat, kuvat ja tiedostot kuluneilta 5 vuodelta katosivat yht’äkkiä.

Tilanne alkoi eskaloitua 11.7.2013, kun peruuttava Merkurius tuli Ravun 17°-18° yhdessä Auringon kanssa ja teki neliön radix karttani Venukselle (Vaa’assa) – myös tr. Venus tuolloin oli mukana kuviossa 16° Leijonaa, tehden sekstiilin Venukseeni ja semisekstiilin Merkurius/ Aurinkoon Ravussa.

Omin neuvoin yritin tehdä mitä pelastettavissa oli, mutta vasta kun Merkurius oli ensin seisahtunut ja sen jälkeen lähtenyt hitaasti jälleen kulkemaan eteenpäin löysin kätevän huollon ja (23.7.13) koneen huoltoon ja siellä onneksi saatiin pelastettua kuvia, mutta tiedostoista osa oli tipotiessään. Samoin onneksi en ollut hankkinut montaa maksettua ohjelmaa ja nekin vähäiset sain palautettua netin kautta takaisin koneelle.

Mutta koneen ollessa huollossa, minulla oli kuukausi aikaa valmistella workshoppi, jonka materiaalit olivat nyt kadonneet ja oli todentotta mietittävä miten jatkaa tulevan Jupiter- workshopin valmisteluja, ilman tietokonetta ja ilman ohjelmia. Siis todellakin katsottava asioita uudesta näkökulmasta ja keksittävä vaihtoehtoisia ratkaisuja.. ?? Kynää ja paperia… Tuon jälkeen olen aina kirjoittanut osan muistiinpanoista käsin vihkoihin ja muistikirjoihin, joita onkin kertynyt.

Luonnollisesti tuo projekti vaikutti silloin taloudelliseen tilanteeseen, olihan radixin Venus mukana kuvioissa, mutta myös retro- Merkurius Ravussa teemat nousivat esiin, kun koneen uumenista palautui moninkertaisesti jo aiemmin poistettuja tiedostoja ja kuvia, joiden tuplien poistossa ja järjestelemisessä menikin sitten aikaa.

Ja todellakin, syy miksi tästä nyt näiden vuosien jälkeen kerron uudelleen, on että tämä peruutus on ensimmäinen vastaava Merkuriuksen peruutus kokonaan Ravussa.


Tuleva Merkuriuksen peruutus koskettanee luonnollisesti kaikkia meitä, joilla on omilla kartoilla tekijöitä Ravussa 05°-14° välillä. Tämän lisäksi oman osansa todennäköisesti voivat saada kaikki joilla on samoissa asteissa tekijöitä Oinaassa, Vaa’assa ja Kauriissa. Kauriissa opposition (180°) ja Oinaassa/ Vaa’assa neliön (90°) kautta. Näissä merkeissä ja asteissa taivaankappaleet ovat suoraan osallisina aktiivisten transiittien myötä.

Välillisesti kaikkien merkkien tekijät edellä kuvatuissa asteissa voivat saada muiden transiittien kautta osansa.

Transiittien tilanne 1.7.2020

Erityisesti kannattaa huomioida, että heinäkuun ensimmäisenä päivänä, 01.07.2020 Aurinko tulee yhtymään Merkurius r kanssa 09° Rapua, tehden semisekstiilin Venukseen 06° Kaksosia, sekstiilin pysähtyneeseen Uranukseen 09° Härkää ja neliön Chironiin 09° Oinaassa. Hieman myöhemmin (7.7.2020) kuvio muuttuu ja Merkurius r tekee 06° Ravusta edelleen semisekstiilin Venukseen, sekstiilin Uranukseen ja neliön Chironiin. Lisäksi myös tr. Mars saapuu Oinaan 08° Chironin kanssa kimppaan juuri peruutuksen päättyessä (12.7.2020), ottaen vielä neliön kautta tuntumaa Merkuriukseen ajoittain myöhemminkin.

Näiden lisäksi on hyvä huomioida myös Kuun nopeat liikkeet merkeittäin ja suhteessa peruutuksen asteisiin, onhan se Ravun hallitsija.

Rapu peruutuksiin voi liittyä usein tietynlainen vastahankaisuuden, jarruttamisen, pysyvyyden tarpeen ja taaksepäin katsomisen teemat, ja ne voivat nytkin korostua tämän peruutuksen aikana. Näkökulma vanhoihin asioihin ja tavaroihin voi muuttua, ja vakiintuneita pysyviksi ja kestäviksi ajateltuja olosuhteita ja tilanteita voidaan nyt kyseenalaistaa.

Kun yhdistetään Merkuriuksen Rapu peruutuksen teemat ja kuluneen kevään Venus peruutuksen (Kaksosissa) teemat yhteen voi muodostua mielenkiintoisia tapahtumia ja tapahtumaketjuja. Venuksen peruutus päättyy viikon kuluttua, joten yhdessä nämä kaksi peruuttavat 25.6.2020 saakka.

Edellä kertomani esimerkkien tarkoitus ei ollut pelotella tai kauhistella tulevaa peruutusta, vaan nostaa esiin, että edessä voi olla poikkeuksellinen aika. Olisi hyvä ottaa tilanteet järkevästi haltuun ja pyrkiä asianmukaisesti varautumaan ja mahdollisimman hyvin ennakoida niitä peruutusten aikaan.

Nyt kannattaa olla vain herkillä kaikkien asioiden suhteen, tehdä ne tallennukset moneen paikkaan ja ottaa ne päivitykset ohjelmiin/ laitteisiin ajallaan, sekä pysyä mahdollisimman joustavana ja mukautua tilanteisiin.

Peruutusten aika tulisi nähdä uuden mahdollisuuden aikana, jolloin tarjoutuu myös positiivisia tilanteita ja tilaisuuksia ottaa yhteyttä, kommunikoida, vertailla ja yrittää uudelleen.

Ja onhan meillä tulossa vielä tuo Auringon rengaspimennyskin Ravussa tähän samaan syssyyn…. mutta siitä lisää myöhemmin.

Pysykää turvassa ja terveinä!

Vastaa

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest