Oman elämän kierrokset…

Blogin puolella on ollut valitettavan hiljaista nyt jo reilun vuoden päivät. Elämässäni on ollut sen verran paljon muuta ja muutoksia, joten kaikki energia on mennyt arjen ja sen haasteiden parissa, unohtamatta kuitenkaan astrologiaa.

Blogin hiljaisuuden aikana olen kyllä tavannut astrologiasta kiinnostuneita, työstänyt materiaalipaketteja, pitänyt pari esitelmää Auringonpaluista ja tehnyt muutamia tulkintojakin. Mutta täällä kotisivuilla ja blogissa tuo ei valitettavasti ole näkynyt.

Kuitenkin astrologia on sen verran kiinteästi osa elämää ja elämäntapaa, se tuo itsensä esiin muodossa, jos toisessa, tavalla tai toisella vaikkei sitä tiedostakaan.

Viimeisimmäksi havahduin pohtimaan tiettyjä teemoja elämässä ja huomasin progressiivisen Kuun vaihtaneen jälleen merkkiä muutama kuukausi sitten, Kaksosiin.

Merkkivaihdosta pohtiessani palasi mieleeni vanha bloggaukseni Gisele Terry’n Progressiivisen Kuunpaluun kierroksista ja sitä silmäillessäni totesin jo 2016 pohtineeni tätä nyt elämässä alkanutta toisen kierroksen viimeistä progressiivisen Kuun kierrosta Kaksosissa ja pian alkavaa prog. Kuun Kalojen vaihetta, ennen tulevaa toista progressiivista Kuunpaluutani huhtikuussa 2025.

Progressiivinen Kuu kiertää kierroksellaan n. 2,5 vuotta per merkki ja kaikki 12 merkkiä lävitse 27 vuoden ja 4 kuukauden aikana. Jokaisen oma henkilökohtainen Kuu on syntymäkartalla omalla paikalla (merkissä ja asteessa) ja lähtee sieltä etenemään (progressio) järjestyksessä aste asteelta ja merkki merkiltä syntymän jälkeen. Progressiivisen Kuun Paluun – mallissa yhdistetään Kuun progressioon kehityspsykologinen näkökulma ja tietyt toiminnalliset ja kokemukselliset vaiheet ihmisen elämässä.

Elämämme on kokemusten hankintaa aiempien kokemusten päälle, ei lineaarista suoraa viivaa syntymästä kuolemaan, vaan syklistä ja tiettyjä asioita uudelleen ja uudelleen erilaisista näkökulmista läpikäytävää. Usein elämässä kohdataan samoja asioita uudelleen ja uudelleen ja aiemmista kokemuksista riippuu kuinka niihin seuraavalla kerralla suhtaudutaan ja mitä niistä opitaan/ otetaan mukaan.

Meillä on nykyisin mahdollisuus hyvin pitkään elämään ja runsaaseen elämänkokemukseen, jolloin Kuu voi ehtiä kiertää kierroksensa merkistä merkkiin useilla parikin kertaa, kun kolmas progressiivisen Kuunpaluun aika on 82 ikävuoden aikana.

Oman elämänhistorian reflektointi astrologisesta näkökulmasta on jokaiselle ehkä kaikkein paras astrologian opettaja, koska jokainen on oman elämänsä ja omien asioittensa paras asiantuntija. On mielenkiintoista tarkastella tulevaisuuden mahdollisuuksia menneisyyden tapahtumien ja kokemusten kautta.

Miltä maailma näytti 27 – 30 sitten, entä nyt? Onko elämässä samoja teemoja vai erilaisia? Mitä kaikkea on koettu ja opittu noin 30 vuoden aikana? Todennäköisesti progressiota on tapahtunut kartan Akseleissa ja huoneissa, joten kartalla ja elämässäkin, painopisteet ovat vaihtuneet. Aurinko on voinut vaihtaa merkkiä ja tuoda uuden ulottuvuuden persoonallisuuteen.

Vaikka luonnollisesti progressiivinen Kuunpaluu on kaikkia kiinnostavin hetki, myös viimeiset kaksi ja puolivuotta (2,5v) ennen Kuun paluuta (progressiivisesti) omalle asteelleen on omalla tavallaan mielenkiintoinen ajanjakso. Edustaen Kalojen vaihetta, jolloin on tutkittava omaa sisintä, mitä halutaan ja mihin nyt on realistisesti mahdollisuus. Sitä vaivattomammin tämä kaikki tapahtuu, mitä paremmin n. 12 vuotta sitten olleen prog.Kuun Neitsyen vaiheen tarpeet tulivat täytettyä.

Pohdintojeni ohessa päädyin käymään lävitse vanhat blogikirjoitukseni tuosta Terry´n progressiivisen Kuunpaluun kehityksellisestä mallista ja muokkaamaan niitä kompaktimpaan pdf- muotoon ja lisäilemään sinne muutamia kuvia ja kaavioita omia tutkailuja selventämään. Nyt tuo 28 sivuinen materiaalipaketti on tilattavissa hintaan 1€/ sivu.

Vastaa

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest