Pimennysten aikaan…

Pimennysten vaikutukset tuntuvat vähintään puolivuotta eteenpäin ensimmäisestä pimennyksestä, ja alkavat yleensä vaikuttaa noin kuukautta ennen ensimmäistä pimennystä.

Tänä kalenterivuonna on odotettavissa 4 pimennystä, kaksi Kuunpimennystä ja kaksi Auringonpimennystä.

  • Kuun puolivarjopimennys 25.3.2024, 05° 07’ Vaaka
  • Täydellinen Auringonpimennys 08.04.2024, 19° 24’ Oinas
  • Osittainen Kuunpimennys 17.9.2024, 25° 41’ Kaloja
  • Vuotuinen Auringonpimennys 02.10.2024, 10° 04’ Vaaka
  • https://cafeastrology.com/2024-eclipse-charts.html

https://cafeastrology.com/2024-eclipse-charts.html

Kalenterivuoden 2024 ensimmäinen pimennys oli Kuunpimennys 25.3.2024, kello 09.00 meidän aikaamme, jolloin Kuu oli 05° Vaakaa ja Aurinko Oinasta. Kuten aina Kuun ja Auringon opposition, eli Kuunpimennyksen aikaan, tässäkin Valojen vastakkaisuus edustaa jonkinasteista epätasapainoa tai kiikkulautaa egon, julkisen ja tunteiden, sisäisen maailman välillä. Pimennyksessä osallisena on myös aktiivisesti sen Askendentti/ Deskendentti -akseli, Askendentti 04° Rapua ja Deskendentti 04° Kaurista, ollen neliössä molempiin Valoihin.

Tämä pimennys on voinut tuntua henkilökohtaisella, emotionaalisella ja vakauden tasolla erityisesti meillä kaikilla, joilla on tekijöitä omilla kartoilla Johtavien Merkkien (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris) alkuasteissa, asteissa 0°-10° , mutta mitä tarkemmin 04°- 05° tuntumassa, sitä korostetummin. Tapahtumat ja tunnelmat voivat olla kiihkeitä, jännittyneitä, stressaavia tai painostaviakin vielä jonkin aikaa. Teemat voivat olla ravistavia, kun Plutokin on vaihtanut merkkiä ja siirtynyt  01° Vesimiestä, ja Mars kulkee myös Kalojen alkuasteissa.

Nämä Kuunpimennyksen teemat ovat voineet tuntua jo parin viime kuukauden aikana ja vaikuttanevat vielä jonkin aikaa.

Vaaka Kuunpimennyksen sisäinen harmonia ja rauhallisuus korostavat tulevan Oinas Auringonpimennyksen aloitteellisuutta ja dynaamisuutta.

Pimennykset tapahtuvat pareittain 18–24 kuukauden aikana ja pareja ovat Oinas-Vaaka, Härkä- Skorpioni, Kaksonen-Jousimies, Rapu-Kauris, Leijona-Vesimies ja Neitsyt-Kalat. Nämä parilliset pimennykset toistuvat säännöllisesti. Pimennyspareja tapahtuu kolmisen kertaa, toisten kerran 7–8 vuoden kuluttua ja lopulta 19 vuoden kuluttua ensimmäisestä pimennyksestä.  Tähän kolmeen pimennyksen pariin liittyvät myös Kuunsolmut, ja Solmujen paluu tapahtuukin 19 vuoden välein. Samoja teemoja voidaan siis aina tarkastella edellisten 19 vuoden aikajanalla, mitä omassa elämässä on tapahtunut.

Seuraavaksi onkin tulossa jo parin viikon kuluttua seuraava pimennys, joka on sitten täydellinen Auringonpimennys Oinaan 19° ja lähellä Yläsolmua Oinaan 15°ta.

Tiiviisti tässä pimennyksessä on myös osallisena Chiron / Kheiron/ Khiron 15° Oinaassa yhtymässä molempiin Valoihin tarkasti. Chironin kiertorata kulkee Saturnuksen ja Uranuksen kiertoratojen välissä ja siellä se on nytkin. Pimennyksen kartalla Uranus on 21° Härkää ja Saturnus 14° Kaloja. Jupiter 19° Härkää lähestyy sekin jo tulevaa tarkkaa yhtymää Uranuksen kanssa.

Marsin ja siten myös Oinaan aloja ovat fyysiset ammatit ja alat, kuten poliisivoimat ja armeija, pelastuslaitos ja sankarit/ pelastajat, mutta myös terävien esineiden kanssa työskentelevät ja tarkkaa työtä tekevät, kuten kirurgit, insinöörit ja teknikot. Nämä ammattialat voivat olla hyvän tai huonon huomion kohteena ja toimia urhoollisesti, aloitteellisesti ja saaden aikaan muutoksia.

Mikäli omalta kartalta löytyy tekijöitä asteista 15°-21° jostain merkeistä, pimennyksen teemat voivat tuntua myös omassa elämässä. Erityisesti kuitenkin tekijät Oinaassa saavat tästä pimennyksestä melkoisen energiasysäyksen, sekä välillisesti myös Vaa’assa.

Tämänkin pimennyksen teemat ovat korostuneet ajassa jo jonkin aikaa ja aktivoituvat myös myöhemmin jokaisen pimennyksen hehkuvaan asteeseen tulevan transiitin myötä. Ensimmäisenä pimennyksen kohdan aktivoi Venus jo 20. huhtikuuta 2024  ja jonkin ajan päästä myöhemmin myös peruutuksensa jälkeen Merkurius 4. toukokuuta 2024.

Tämä pimennys näkyy pohjoisessa Amerikassa, Yhdysvaltojen pohjoisosissa ja Kanadassa, ei Suomessa.

Pimennyksillä on taipumus tuoda elämään jonkinlaisia muutoksia ja taitekohtia. Joskus tilanteet voivat vaikuttaa dramaattisestikin elämään. Jollain elämänalueella voi nyt tapahtua muutoksia, Kuunpimennysten tuodessa joidenkin tilanteiden tai asioiden päätöksiä, hajoamisia tai läpimurtoja. Mikäli elämässä on nyt tapahtunut jotain hämmentävää, yllättävää tai myllertävää, voi tästäkin ajasta selviytyä parhaiten pyrkien ottamaan asiat mahdollisimman rauhallisesti. Usein pimennyksen tuoman kriisin tai muutoksen aikana spontaani reaktio on pitää kiinni vanhasta ja tunne epämukavuusalueelle joutumisesta, kun elämässä on muutoksia. Muutos voi pelottaa tai tuntua jäätävältä, muutokset ovat välttämättömiä kasvulle ja kehitykselle. Joskus odottamattomat ja yllätykselliset tapahtumat voivat vaikuttaa koko loppuelämään. Kysymys voi olla mitä ihmeellisimmistä tilanteista ja asiat voivat olla todella onnekkaita tai hajottavia.

Ja tähän lisäksi sitten alkaa Merkuriuksen peruutus Oinaassa 1.-24.4.2024. Merkurius lähtee kulkemaan taaksepäin Oinaan 27° 13’ ja peruuttelee aina Oinaan 15° 59’ asti, pysähtyen kääntyäkseen kulkemaan eteenpäin 25.4.2024.

Kaikille tsemppiä tähän pimennysten  ja Merkurius peruutuksen aikaan!!

Vastaa

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest