Saturnuksen pysäyttävä vaikutus

Kirjoitin joitain vuosia sitten vanhaan blogiini ”Astrologisista Ankeuttajista” ja julkaisin myöhemmin uudelleen myös tämän blogin puolella.

Tänä keväänä havahduin konkreettisesti keskellä yhden astrologisen ankeuttajan, Saturnuksen transiitteja, niiden konkretisoituessa hyvinkin realistisesti ja pudottaen minut polvilleni. Ja niinpä tässä nyt Merkuriuksen peruuttaessa Härän 14° syntymäkarttani 3. huoneessa kirjoitan tätä vaihteeksi taas muutaman päivän sairauslomalla päivätyöstäni.

Transiitti Saturnus on vaihtanut merkkiä Vesimiehestä Kaloihin tämän vuoden (2023) maaliskuun alussa, joten sen transiitit tuntuvat meillä kaikilla, joilla on omilla kartoillamme tekijöitä kaikkien merkkien alkuasteilla, mutta erityisesti Kaloilla, Kaksosilla, Jousimiehillä ja Neitsyillä.

Tällä hetkellä Saturnus on 04° Kaloja ja kulkee vielä toistaiseksi eteenpäin. Mutta 17.7. 2023 se lähtee peruuttamaan Kalojen 07° ja retroilee aina 04.11.2023 ja Kalojen alkuasteelle 00° 30´ asti, 139 päivää. Ja Saturnuksen hitaan liikkeen tietäen, myös sen edestakaiset transiitit ottavat aikansa.

Saturnus käskee puurtamaan ja tekemään kovasti töitä, sekä hillitsee ja rajoittaa transiitillaan elämänaluetta (Huone) tai taivaankappaletta, johon se tekee kulmaa. Joskus Saturnus konkreettisesti pysäyttää pakottaen esimerkiksi sairauslomalle tai pakkolepoon. Usein kuulee monenlaisia kommentteja liittyen kehoon, luustoon tai ryhtiin liittyvistä ongelmista, jotka liittyvät nimenomaan Saturnukseen.

Omalla kohdallani Saturnuksen oppositio Aurinko/ Alasolmulleni Neitsyessä ja kolmio Kuulle Ravussa tulevat hallitsemaan koko tätä kuluvaa astrologista vuotta.

Samaan aikaan, kun elämä on vihdoin epävakaiden aikojen jälkeen vakaampaa ja suunnitelmia on helppo tehdä ja noudattaa, heitellään myös kapuloita rattaisiin ja asiat voivat tuntua paitsi raskailta, myös eteneminen voi tuntua hitaalta tai pysähtyneeltä. Ihmissuhteet voivat olla paitsi vakaita, myös jotenkin raskassoutuisia. Siinä kun mieli haluaisi lentää ja iloita raskaan viikon jälkeen, tulee Saturnuksen transiitti pakottaen pysähtymään – minun kohdallani konkreettisesti kompastuttaen ja pysähdyttäen minut lopulta, kun satutin vasemman polveni, kolmannen kerran parin kuukauden sisällä ja nyt niin että oli pysähdyttävä.

Saturnus paitsi vakauttaa ja rakentaa luotettavia perustuksia, myös voi näivettää ja kuivattaa paitsi huumorintajun, myös elämänilon ja haalistaa sen värit. Turhautumiset ja uupuminen voivat olla todennäköisiä näillä transiiteilla. Yksin puurtaminen voi olla nyt helpompaa, tai vaihtoehtoisesti toisten kanssa yhteistoiminnassa voi olla ajoittain kitkaa. Läheisissä suhteissa tunteiden osoittaminen ja jakaminen voi olla vaikeaa, ja suhteissa voi tapahtua tiedostamatta etääntymistä, vaikka läheisyyttä kuinka janottaisiin. Tunteet ovat vahvasti omissa näpeissä, eikä niiden anneta elämää heiluttaa. Saturnukseen liittyvä kasvojen menettämisen ja epäonnistumisen pelko voi kuitenkin saada ihmisen toimimaan vastoin omia tarpeitaan ja toiveitaan. Sen sijaan, että asioihin puututtaisiin voidaan vetäytyä omiin oloihin ja eristäytyä yksinäisyyteen. Joskus myös olosuhteet ja/tai elämäntilanne voi estää sosiaalisen elämän kukoistamisen.

Järki vastakkain tunteiden kanssa on Saturnuksen transiittien teemoja. Halutaan keskittyä olennaiseen ja tietää/ tiedostaa mitä on tulossa. Astrologisesta näkökulmasta kaikessa on kysymys kasvamisesta ja kehittymisestä oikeaan suuntaan.

Paljon auttaa, kun tiedostaa mistä on kysymys ja suhteuttaa oman elämänsä toiveet ja tavoitteet vallitseviin olosuhteisiin, vaikka kuinka kaikki näyttäisi pessimistiseltä ja synkältä ajoittain. Tämäkin aika on ohimenevää.

Nyt liikkuessaan Saturnus vaikuttaa kaikkien merkkien ensimmäisellä dekanadilla (0°-10°) noin vuoden ajan aina vuoden 2024 maaliskuulle asti, aktivoiden sen jälkeen toisen dekanadin (10°-20°) asteet jne.

Uskotaan kuitenkin auringon paistavan risukasaan, vaikkei se aina siltä tunnukaan. Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille.

Vastaa

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest