Toukokuun teemoja taivaalla….

Tämä blogi on ollut hiljakseen vuoden 2021 alun, kun elämässä on tapahtunut monenlaisia muita asioita ja muutoksia.

Tätä kirjoitettaessa allekirjoittanut on asunut nyt jo pari kuukautta Tampereella ja ollut uudessa työssä/ työpaikassa suunnilleen saman verran. Elän edelleen Chiron paluuta, joka kestää aina vuoden 2022 alkupuolelle asti. On ollut aika aloittaa uutta ja laittaa vanhaa pakettiin.

Kevätkuukaudet Merkuriuksen edellisen retron jälkeen olivat hyvää aikaa tehdä ja toimia, sillä taivaankappaleita ei ollut peruuttamassa taivaalla. Asiat sujuivat ja vaikka pomppuja ja kupruja on voinut ollakin, niistä on selvitty nopeasti ja vähin vaurioin.

Mutta nyt tunnelmat ovat muuttumassa ja onkin aika tehdä kurkistus tuleviin toukokuun teemoihin ja transiitteihin, sekä erityisesti tuleviin taivaankappaleiden peruutuksiin.

Isommista ja ulommista taivaankappaleista aloittaen, Pluto lähti peruuttamaan juuri ennen Wappua, 28.4.2021 Kauriin 26° 48’ ja peruuttelee tänä vuonna aina 10.10.2021 ja Kauriin 24° 19’ asti. Huikeat pari astetta.

Luonnollisesti me kaikki, joilla on omilla kartoillamme tekijöitä kaikkien merkkien loppuasteilla saamme tästä Pluton verkkaisesta, edestakaisesta liikkeestä oman osamme. Erityisen jännitteiset, haasteelliset tai syvälliset teemat ovat pinnalla kaikilla, joiden omilla kartoilla on tekijöitä Vaa’an tai Oinaan lopussa (Pluton neliö) tai Ravun lopussa (oppositio). Nämä asiat ovat olleet tapetilla jo jonkin aikaa ja ovat edelleen.

Kuitenkin johtuen Pluton syvällisestä ja raskaasta vaikutuksesta, on myös muiden merkkien loppuasteilla olevat taivaankappaleet edelleen vahvasti Pluton vaikutuksen alaisina. Jousimiehen ja Vesimiehen loppuasteisiin Pluto on semisekstiilissä (30°), Skorpionin ja Kalojen loppuun sekstiilissä (60°), Neitsyen ja Härän loppuun kolmiossa (120°), Leijonan ja Kaksosten loppuun kvinkunssissa (150°). Ja vaikka näitä aspekteja yleensä kutsutaan pehmeiksi tai helpoiksi, voivat Pluton mukanaan tuomat tunnelmat tuntua mullistavilta tai myllertäviltä, vaikka lopputulos saavutettaisiinkin myönteisesti ja rakentavasti.

Tätä Pluton Kauriin loppuasteiden hissuttelua on tiedossa vielä jonkin aikaa, sillä ensimmäisen kerran Pluto siirtyy Vesimieheen maaliskuun 2023 lopulla, tehden vielä paluun Kauriin viimeisille asteille kesäkuussa 2023, ja jää sinne aina vuoden 2024 tammikuun lopulle asti.

Toukokuun lopulla toinenkin ulkoplaneetta, Saturnus, lähtee kulkemaan taaksepäin 24.5.2021, Vesimiehen 13° 31’ – Saturnus on juuri nyt pysähtynyt ja kääntää suuntaansa paikoillaan noin viikon ajan 21.-26.5.2021. Saturnus peruuttaa aina 11.10.2021 ja Vesimiehen 06° 53’ asti.

Aivan samaan tapaan kuin Plutonkin kohdalla, myös Saturnuksen hidas peruutus voi vaikuttaa kaikkiin, joiden omilla kartoilla on tekijöitä 13°-06° muissa merkeissä. Opposition (180°) Saturnus tekee Leijonaan, ja neliöt (90°) Skorpioniin ja Härkään.

Saturnuksen perässä peruuttelemaan lähtee myös jälleen Merkurius, tämän kalenterivuoden toiselle peruutukselleen. Tällä kertaa Merkurius peruuttaa 30.5.-23.6.2021, Kaksosen 24° 43’ – 16° 08’ ajan. Peruutustaan edeltävälle varjoalueelle Merkurius saapuu jo toukokuun puolivälissä eli 15.5. ja poistuu retronsa jälkeiseltä varjoalueelta lopullisesti vasta 8.7.2021. Koska Merkurius hallitsee Kaksosia ja liittyy siellä kulkemiseen, liikkumiseen ja matkusteluun, voi olla todennäköistä, ettei vielä kesäkuussa täysin vapaa liikkuminen ole mahdollista.

Näiden suunnanmuutosten lisäksi meillä on edessä myös vuoden ensimmäinen pimennys. Tänä vuonna saamme osaksemme pimennykset tulimerkissä (Jousimies), ilmamerkissä (Kaksoset) ja maamerkissä (Härkä).

 Tämän pimennysten periodin avaa tällä kertaa Kuunpimennys, jossa Kuu on 05° Jousimies 25’ ja Aurinko sen oppositiossa (180°) vastapäätä Kaksosissa, kun Maa kulkee näiden valojen välistä peittäen Auringon valon Kuun pinnalta keskiviikkona 26.05.2021 kello 14:13 Suomen kesäaikaa. Valitettavasti tämä täydellinen Kuunpimennys ei ole nähtävissä Suomessa, sillä Kuu nousee meillä edellisenä iltana 21.04 ja laskee aamuyöllä jo 04.20, eikä ole siis horisontin yläpuolella Täysikuun ja pimennyksen aikaan.

Tämä Kuunpimennys voi tuoda tullessaan innostavia emotionaalisia puuskia ja optimistisia oivalluksia. Tämä aika Jousimiespimennyksestä Kaksosten pimennykseen (10.06.2021) kannattaa käyttää hyödyksi viestinnän, uusien ideoiden ja monenlaisten asioiden eteenpäin saamisessa, huolimatta lähestyvästä Merkuriuksen retrosta.

Tulimerkkien pimennykset ovat yleensä toiminnallisia ja innostavia, sekä voivat tuottaa sensaatioita, maailmanlaajuisesti vaikuttavia tapahtumia, kiistoja ja mielenosoituksia, hellettä, kuivuutta, tulipaloja, kuumetta, joukkojen liikehdintää (niin armeijat kuin ihmisjoukot) tai uskonnollisia erimielisyyksiä. On myös mahdollisuus jonkun tunnetun johtohahmon tai henkilön kuolemaan tai vangitsemiseen, mutta tämä liittyy yleensä enemmän Auringonpimennyksiin.

Kuunpimennykset yleensä liittyvät ihmisiin ja isoihin joukkoihin, vaikuttaen ihmisten henkilökohtaiseen elämään.

Yleensä Jousimieheen liitetään uskonnot ja matkustaminen kauas, erilaiset kulttuurit, korkeakoulutus, julkaisutoiminta, propaganda ja jalomielisyys. Niin varmasti nämä asiat ovat tälläkin periodilla pinnalla. Ammatillisesta näkökulmasta Jousimies ja Jupiter hallitsevat lehdistöä ja toimittajia erilaisilla alustoilla, mutta myös erialojen toimitsijoita ja kirjureita. Myös oikeuslaitos, maailmanmatkaajat, yliopistojen ja korkeakoulujen opettajat ja tutkijat, sekä teollisuuden harjoittajat kuuluvat Jousimiehen hallitsemiin aloihin. Yleensä Jupiteria/ Jousimiestä pidetään järjestystä, rauhaa ja vaurautta tukevana, se voi laajentaa ja tarjota pitkäntähtäimen visioita, sekä olla hyvin suotuisa ja myönteinen, mutta toisaalta voi tuoda tullessaan ylilyöntejä, yltiöoptimistisuutta, liikatuotantoa tai tietotulvaa.

On todennäköistä, että Jousimieheen liittyvillä aloilla työskentelevät huomaavat omalla alallaan ja työssään tämän pimennyksen mukanaan tuomat muutokset.   

Yhdessä 10.6.2021 tulevan Auringonpimennyksen Kaksosissa ja 19.11.2021 Härkä Kuunpimennyksen (150° kvinkunssi), sekä 04. 12.2021 Jousimiehen Auringonpimennyksen kanssa tämä pimennysten periodi tuonee joustavuutta ja mukautuvaisuutta asioihin.

Kesäkuussa peruutuksiin mukaan liittyvistä taivaankappaleista myöhemmin lisää.

Kaksosille antoisia Auringonpaluita ja kaikille lämpöisiä ja aurinkoisia toukokuun loppuviikkoja!!

Vastaa

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest