Vuosikymmenen viimeinen pimennys 26.12.2019

Tänään Tapaninpäivänä, 26.12.2019 aamulla 07.13 oli tarkimmillaan kuluvan vuosikymmenen viimeinen pimennys, Auringon Pimennys 04° Kaurista ja Alasolmu on 08°. Tämä pimennys kuuluu Rapu-Kauris pimennysten porukkaan, joita on viime aikoina ollut Yläsolmun kulkiessa Ravussa ja Alasolmun Kauriissa. Tämä pimennys on nähtävissä kapealla alueella etelä-Aasiassa, Arabian niemimaalla, Intian eteläisissä osissa ja Sri Lankassa, sekä Indonesiassa.

Mutta palataanpa 10 vuoden taakse ensin…

Muistatko missä olit 10 vuotta sitten, juuri ennen kuin vuosi vaihtui ja uusi vuosikymmen (2010 -luku) alkoi?

Kuun Pimennys 31.12.2009

Silloin meillä oli 31.12.2009 vuosikymmenen päätteeksi Kuun Pimennys 10° Rapua alueella, jossa Yläsolmu kulkee tällä hetkellä. Itselleni tuo pimennys tuli henkilökohtaisella tasolla konkreettiseksi, kun sen Nousu (Askendentti) osui lähelle Aurinkoani ja itse pimennys Kuuni tuntumaan, enkä ole sitä ja sen mukanaan tuomia asioita/ harmeja unohtanut, eikä ole läheisenikään. Tuolloin Solmut liikkuivat vastakkaisissa merkeissä, Yläsolmu oli 21° Kaurista ja Alasolmu sen oppositiossa Ravussa.

Ja nyt jälleen on vuosikymmen päättymässä, paljon tapahtumia takana ja monta kokemusta rikkaampina siirrytään seuraavalle kymmenelle, 2020 – luvulle. Jos löytyy muistoja tai muistiinpanoja 10 vuoden takaisista tapahtumista, nyt voisi olla hyvä aika kaivaa ne esiin ja mietiskellä missä ollaan menossa ja mistä on tähän päivään tultu.

Pimennysten vaikutusaika määritellään usein vain puoleksi vuodeksi sen jälkeen. Kuitenkin pimennysten elinkaari (kuukausissa ja vuosissa) määräytyy niiden keston ja pituuden mukaan. Usein Kuun Pimennyksillä voi olla Auringon Pimennyksiä pidempi elinkaari, sekä laajemmat vaikutukset koskettaen laajoja ihmisryhmiä ja isoja joukkoja henkilökohtaisemmalla tasolla, verrattuna Auringon Pimennyksiin, jotka liittyvät isoihin asioihin, uutisiin liittyen tunnettuihin henkilöihin ja heidän elämäänsä julkisella tasolla.

Auringon Pimennykset tapahtuvat Uuden Kuun aikaan, jolloin aloitetaan uutta, luodaan perustaa ja kylvetään siemenet tulevaisuudelle. Auringon Pimennyksiä voi olla puolen vuoden välein, suunnilleen samoissa asteissa, oppositio merkeissä.

Kuluvan vuoden heinäkuun alussa, 2.7. 2019 oli Yläsolmun Auringon Pimennys 10° Rapua, Yläsolmu 17° Rapua.  Se tapahtui oppositiossa tähän Tapaninpäivän pimennykseen. Tuolloin aloitettiin jotain emotionaalisella tasolla, joka saa nyt seuraavan konkreettisen ja käytännöllisen muodon. Tuo Ravun pimennys oli kestoltaan noin puolitoista tuntia (1,5 t.) ja se vaikuttaa siis yhä edelleen.

Auringon Pimennys 2.7.2019

Vesimerkeistä Rapu on johtava ja keskittyy hoivaamiseen, sekä äidillisiin, puolustaviin vaistoihin, kasvuun, sekä kasvattamiseen ja hedelmällisyyteen. Siihen yleensä liitetään koti, perhe ja omat henkilökohtaiset asiat, lapsuudenperhe ja koti, kotimaa ja kotiseutu. Kuu tällä alueella hallitsee joukkoja, julkisuutta, naisia ja heidän asioitaan, sekä ajankohtaisia suosittuja juttuja. Herkkänä Kuu ottaa asioita herkästi itseensä ja henkilökohtaisesti, sekä reagoi muuttuviin julkisiin olosuhteisiin. Näihin asioihin liittyvistä teemoista olemme viimeisen puolisen vuotta saaneet lukea eri medioista yllin kyllin. Koska Yläsolmukin oli pimennyksen aikaan samassa merkissä Auringon ja Kuun kanssa, vain 7° päässä, on huomio ollut nimenomaan näissä teemoissa, eikä aina mitenkään helpolla tavalla.

Mitä sitten odottaa Tapaninpäivän pimennykseltä? Henkilökohtaisella tasolla se voi vaikuttaa hyvin tehokkaasti, erityisesti yhtymän, opposition ja/tai neliöiden kautta. Pimennyksen kohteena ovat siis Kauriiden lisäksi Ravut, Vaa’at ja Oinaat, sekä luonnollisesti kaikki, joilla on tekijöitä em. merkkien ensimmäisen 10 asteen sisällä.

Tapaninpäivän 26.12.2019 pimennyksessä Aurinko ja Kuu ovat 04° Kaurista ja Alasolmu 08°, solmun sijainti (orbia 2°) liittää edellisen pimennyksen tähän pimennykseen.

26.12.2019 Auringon Pimennys

Kauris on Saturnuksen hallitsema Maamerkki. Kauris tavoittelee menestystä, erityisesti maallisella tasolla, sekä taloudellisen vakauden alueella. Usein Kauriita eteenpäin vievä voima ei olekaan menestyksen tavoittelu, vaan epäonnistumisen pelko, joka ruokkii ja ruoskii kohti uusia onnistumisia. Saturnus edustaa aikaa, vanhenemista ja ajan kulumista, aivan kuten tämäkin vuosikymmen vetää jo viimeisiään. Saturnus liittyy myös rakentamiseen, teollisuuteen, liike-elämään, organisointiin ja organisaatioihin, julkisiin rakennuksiin ja virastoihin, kansallisiin selkkauksiin, nälänhätään, viranomaisiin ja virkailijoihin, paikallisiin viranomaisiin, työntekijöihin, maanomistajiin ja monenlaisiin viranomaisiin. Saturnus rajoittaa, kurittaa, säästää ja säilöö, sekä estää. Tämä(kin) pimennys vaikuttanee Saturnuksen hallitsemilla aloilla työskenteleviin aloittaen jonkinlaisia muutoksia tai siirtymävaiheita.

Vaikutuksia saattaa olla erityisesti talouden alueella, niukkuutta tai taantumaa, kauppa ja maatalous voivat kärsiä häiriöistä, kuivuudesta tai huonosta sadosta. Myös maanjäristykset, tulivuoren ja laavan purkaukset, tai lumivyöryt ovat mahdollisia.

Koska kyse on Alasolmun pimennyksestä, muutokset tapahtuvat tutuilla alueilla, ja ne ovat siten hieman helpompia käsittää ja kestää, vaikka kyseessä olisikin luopumisen pakko.

Yhdistettynä tr. Jupiterin yhtymään, voi elämässä olla mahdollisuuksia, onnistumisia ja optimismia yleisellä tasolla.

Mikäli kyseisellä asteella on omalla kartalla tekijöitä, jokainen transiitti kartalla aktivoi tuon asteen, mutta pimennys tuo sille oman henkilökohtaisen lisäyksensä. Vain oman kartan tekijät (neliöiden ja opposition kautta) voivat aiheuttaa haasteita ja uhata negatiivisesti henkilökohtaisia mahdollisuuksia kasvaa ja kehittyä.

Tämä Auringon pimentyminen, joka siis nähdään eteläisen Aasian alueella, oli kestoltaan noin 5 ja puoli tuntia, alkaen 02.29 UT ja päättyen 08.05 UT.  Näin ollen sen pimentymisen aste on herkkä ja mahdollisesti aktiivinen kaikkiaan jopa 5 ja puoli vuotta. Kaikki mahdolliset transiitit erityisesti tuon asteen yli Kauriissa aktivoivat sen teemat, mutta se herää myös Ravun, Vaa’an ja Oinaan transiittien kautta.

Tänä aikana on hyvä tiedostaa omat henkilökohtaiset sisäänrakennetut ominaisuudet, heikkoudet ja mahdolliset haasteet, sekä pyrkiä ottamaan tilanteet haltuun paremmin.

Ensimmäisenä tuon kohdan ylittää Merkurius heti uuden vuosikymmenen aluksi, tullessaan asteelle tammikuun ensimmäisenä päivänä 2020.

Oman lisänsä tuonee parin viikon kuluttua Ravun 20°ssa tapahtuva Kuun Pimennys 10.01.2020, jolloin Merkurius on yhtymässä Aurinkoon oppositiossa Kuuhun, ja Alasolmun kanssa 08° tulee Jupiter tarkkaan yhtymään.

Antoisaa Pimennysten välistä aikaa kaikille!!

Vastaa

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest