Yläsolmu Kaksosiin ja Alasolmu Jousimieheen 5.5.2020

Solmut vaihtavat merkkiä!

Kirjoitin 27.4.2020 tämän kevään tulevista astrotaivaan tapahtumista ja lupailin tarkempaa perehtymistä aiheisiin myöhemmin. Nyt ensimmäisenä on edessä Kuunsolmujen merkkivaihdos.

Kuunsolmut ovat Maan ja Kuun kiertoratojen leikkauspisteet, jotka sijaitsevat siten aina lähellä Pimennysten kohtia. Energiset, laskennalliset kohdat taivaalla.

Länsimaisessa astrologiassa Solmuja tarkastellaan tavallisesti vain syntymäkartan kautta, siten että Yläsolmu edustaa tämän elämän tavoitteita ja Alasolmu edellisten elämien osaamista ja tuttuja asioita. Solmuihin yhdistetään usein myös Karma. Edellisen elämän keskenjääneet oppiläksyt liittyvät Alasolmuun ja sen myötä myös Karma.

Kuluneet 18 kuukautta Kuunsolmut ovat kulkeneet Ravun ja Kauriin merkeissä, mutta vaihtavat tulevana tiistaina 5.5.2020 Kaksosen ja Jousimiehen merkkeihin. Kuunsolmut kulkevat aina peruuttaen merkistä toiseen. Keskimääräiset Kuunsolmut (Mean Node) kulkevat jatkuvasti takaperoisesti, kun puolestaan todelliset Kuunsolmut (True Node) pysähtelevät ajoittain ja näyttävät kulkevan enemmän luikerrellen ja edestakaisin, kuitenkin peruuttaen myötäpäivään.

Mitä tapahtuu ja mikä muuttuu?

Yläsolmu on nyt kulkenut Ravussa, jolloin huomio on suuntautunut sisäänpäin, mukavuuteen, turvallisuuteen, kotiin ja perheeseen. Ja Alasolmu puolestaan on ollut Kauriissa, johon liittyvät rakenteet, järjestys, normit, säädökset, puurtaminen ja onnistumisen pakko.

Suuntautuneisuus on siis ollut rakenteista kohti turvallisuutta ja omia henkilökohtaisia tarpeita. Työ, ura ja julkisuus, tasapainottelussa kodin, perheen ja henkilökohtaisen turvallisuuden kanssa. On kyseenalaistettu rakenteita ja normeja.

Nyt on kuitenkin muutoksen aika, 5.5.2020 Yläsolmun siirtyessä Kaksosiin ja Alasolmun Jousimieheen, seuraavien 18 kuukauden ajaksi. Perspektiiviä tulevaan voi saada katsahtamalla menneeseen, sillä edellisen kerran Yläsolmu oli Kaksosissa ja Alasolmu Jousimiehessä 10/2001 – 04/2003. Toisin päin Solmut kulkivat 9 vuotta sitten, 03/2011 – 08/2012. Solmujen kalenteriin pääsee tästä.

Heille keillä on omat Solmut Kaksosissa ja Jousimiehessä on edessä joko Solmujen paluu (n. 18-19 vuoden välein) tai puolitus eli oppositio (n.8-9 vuoden välein).

Ilmapiirissä on tapahtumassa muutos…

On selvää, että Alasolmun siirtyminen pois Kauriista vähentää samalla myös pitkään jatkunutta painetta tuossa merkissä. Solmujen siirtymän jälkeen Kauriiseen jäävät vielä Jupiter ja Pluto, ja Saturnuskin peruuttaa sinne takaisin vähän myöhemmin hetkeksi.

Solmuja tarkasteltaessa on ymmärrettävä niiden olevan Akseli ja molempien päiden merkityksellisiä.

Kaksonen / Jousimies polariteetti edustaa tietoa, tiedonhankintaa ja oppimista.

Kaksosen painopiste on nopeassa ja nokkelassa ajattelussa, sekä tiedon etsinnässä. Nopeat lyhyet matkat, välitön lähiympäristö ja sosiaalinen aktiivisuus ovat Kaksosen asioita. Jos Rapu vetäytyi kodin seinien sisälle poteroonsa, Kaksonen avaa oven ja astuu ulos.

Yläsolmu viihtyy oikein hyvin Kaksosissa ja samoin tekee myös Alasolmu Jousimiehessä. Tämä on muutoksen aikaa.

Jousimiehen (jota hallitsee Jupiter) tiedon hankinta muistuttaa Kaksosta, mutta menee astetta pidemmälle.

Kaksonen on uteliaisuus ja tiedon etsintä, kiinnostuminen asioista. Jousimies on puolestaan tiedon omaksumista osaksi omaa ajattelua ja vakaumuksia. Tässä muuttuvassa tilanteessa huomiomme kiinnittää Kaksosen elohopean (Merkurius/ Mercury) nopea ja vilkas liikehdintä. Seuraavien 18 kuukauden aikana tulee tapahtumaan paljon, paljon alkaa ja loppuu, kokeillaan, muuttuu ja uudistuu.

Painopiste toiminnassa ja myös ajattelussa on nopea, kokeileva ja monet vakiintuneet ajattelumallit voivat nyt romuttua, kun kokemamme todellisuus on muuttumassa. Asiat eivät tule pysymään ennallaan, nyt on aika muuttaa ja muuttua.

Kun Jousimieheen liittyvät isot kuviot, ulkomaat ja maailmallisuus, suuntaa Kaksonen huomion naapureihin ja lähiympäristöön. Kaukomatkojen sijaan lyhyet kotimaan kohteet saattavat nyt tuntua kutsuvammilta. Omat lähimetsät, mökit ja kansallispuistot ovat jo nyt vetäneet ihmisiä puoleensa näinä poikkeuksellisina aikoina.

Solmujen siirtymän jälkeen myös tulevat Pimennykset sijoittuvat Kaksosiin ja Jousimieheen. Ja ensimmäinen on Kuunpimennys illalla meidän aikaamme 5.6.2020 Jousimiehessä. Yhteensä Kaksosten/ Jousimiehen pimennyksiä tulee 6. Pimennysten ajat ja merkit löytyvät täältä.

Luonnollisesti omalla kartalla kannattaa seurata Solmujen etenemistä oman syntymäkartan huoneissa ja tekevätkö ne tai tulevat pimennykset aspekteja oman kartan tekijöihin.

Valoisaa ja toiveikasta kevättä kaikille! Pysykää kotona, turvassa ja terveinä!!

Vastaa

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest