Täysikuu 31.10.2020

 Täysikuu Härässä 31.10.2020

Meillä on tänään Pyhäinpäivä, Kekri ja täysikuu 31.10.2020. Kuu on täysimmillään juuri sen noustessa, kello 16.49. Jyväskylän korkeudella Kuu nousee horisontin takaa kello 16.44, joten täysimmillään se on hyvin matalalla.

Astrologisesti Kuu on 08° Härkää 38’ ja Aurinko sitä vastapäätä, oppositiossa, Skorpionin 08° 38’.

Täysikuu 31.10.2020 , kello 16.49

Kuun kanssa tarkasti yhtymässä on yllätyksellinen Uranus, 08° Härkää 41’ ja toisella puolella laskennallinen piste Musta Kuu, Lilith, 01° Härkää 22’, ja oppositiossa  Auringon kupeessa on puolestaan asteroidi Astraea 06° Skorpionia 11’ ja toisella puolella asteroidi Juno 13° Skorpionia 45’. Lisäksi molemmat Valot ovat neliössä asteroidi Hygeiaan Leijonan 11° 57’.

Yleensä itse katson asteroideja ikään kuin lisukkeina, mutta tällä kartalla ne ovat sen verran vahvasti mukana, että ansaitsevat tarkempaa tarkastelua yhdessä Valojen kanssa.

Härkä Kuu on emotionaalisesti turvallisuutta ja vakautta tarvitseva, muutoksia voidaan vastustaa ja jopa pelätä, ja hankalissa tilanteissa on lohtusyöminen mahdollista. Vastapäätä, 180° oppositiossa, Skorpioni Aurinko puolestaan edustaa jännitteisyyttä, kiihkeyttä ja syvällistä asioiden kokemista. Täysikuu edustaa aina kahta vastakkaista teemaa, julkista ja privaattia, sekä näiden välistä erilaista suhtautumistapaa ja voi tuoda siten konfliktin. Härässä ja Skorpionissa kuitenkin molemmilla Valoilla on vahva läheisyyden tarpeen kokemus. Kuu toimii Härässä syvällisemmin, ja Aurinko puolestaan ottaa Skorpionista myös syvällisemmän kokemuksen.

Kuun yhtymä Uranukseen 08° 41’ luo kekseliäisyyttä, voimavaroja, sekä itsenäisyyttä, erityisesti Härässä. Poikkeuksellinen, omintakeinen elämänasenne ja ajattelu, sekä tarve yllätyksiin liittyvät tähän aspektiin. Toisaalta taas Uranuksen oppositio Aurinkoon luo impulsiivisuutta ja arvaamattomuutta, ja niiden luomaa mahdollisuutta konfliktiin. Reaktio voi olla kapinallinen, erityisesti jos oma yksilöllisyys ja itsenäisyys koetaan uhatuiksi. Tärkeintä olisi löytää tasapaino oman yksilöllisyyden ja persoonallisuuden, sekä toisten tarpeiden välille. Uranus kulkee peruuttaen Härässä vielä muutaman kuukauden, aina ensi vuoden puolelle, 14.01.2020 ja Härän 06° 43’ asti.

Musta Kuu, Lilith Härän 01° 22’ on maanläheinen ja melko jääräpäinen, sekä muutosta vastustava. Mukavuusalueelta ei haluta poistua, ja läheisiä voidaan syyttää, jos asiat menevät sellaiseen suuntaan, johon ei haluttaisi. Mahdollisten ongelmien syy on kuitenkin yleensä juuri omassa muutoksen vastustamisessa. Yhdessä muuttuvaisten Kuun ja Uranuksen kanssa asiat voivat muuttua hyvinkin nopeasti suuntaan tai toiseen, näin ollen Lilith, Musta Kuu voi tuoda vastakkaisen reaktion ja vahvan muutosvastarinnan. On kuitenkin hyvä reagoida ja tiedostaa mistä mikäkin tunne ja reaktio voi johtua. Uranuksen tuomia muutoksia ei kannata vastustaa, sillä mitä joustavammin niihin suhtautuu, sitä helpommin ja nopeammin niihin voidaan sopeutua. Vastustaminen ja vanhasta kiinni pitäminen voi vain rikkoa asioita enemmän.

Samaan tapaan kuin Musta Kuu, Lilith, vastustaa muutosta, myös Astraea 06° 11’ Skorpionissa Auringon vieressä ei halua päästää irti saavutetuista eduista, olemassa olevista projekteista ei haluta luopua, eikä yhteisistä voimavaroista. Astraea’an 6. huoneessa liittyvät myös tavat ja päivittäiset rutiinit, joista haluttanee pitää kiinni – uuden aloittaminen voi olla nyt vaikeaa, vaikka vanhat projektit olisivatkin valmiita.

Auringon toisella puolella Juno 13° 45’ Skorpionissa, luo intensiivisyyttä, sekä sensuaalisuutta vahvaan seksuaaliseen suhteeseen. Kysymys voi olla vahvasti fyysisestä kokemuksesta suhteessa, tai henkisesti kiihkeästä suhteesta. Juno vaatii kumppanin täyden huomion ja vahvan sensuaalisen kokemuksen, tässä ja nyt.

 Ja neliössä Valoihin Leijonan 11° 57’ on Hygeia, joka tuonee tulleessaan terveyteen liittyviä asioita ja tapoja. Vapaa-ajan vietto ja harrastukset tukevat terveyttä ja hyvinvointia. Tämä on hyvää aikaa lähteä ulos reippailemaan ja katselemaan täysikuuta.

Edellisiä teemoja tarkasteltaessa lienee helppoa havaita, että Valojen 08 asteen molemmin puolin olevat asteet myös muissa merkeissä korostuvat. Erityisesti Härän ja Skorpionin merkeissä, ja myös Leijonan ja Vesimiehen merkit (neliön kautta), mutta myös välillisesti muiden merkkien asteet 03°-13°, joten mikäli noista asteista löytyy omalta kartalta tekijöitä, voinee tämän ajan energiat tuntua myös omalla kohdalla henkilökohtaisesti.

Merkuriuksen peruutus on päättymässä parin päivän ja yhden asteen päästä. Merkurius kääntyy kulkemaan eteenpäin jälleen 3.11.2020, varttia vailla ilta kahdeksan (19.45) Vaa’an 25° 53’. Merkuriuksen peruutus on voinut vaikuttaa hämmentävästi ihmissuhteisiin, vuorovaikutuksellisiin suhteisiin tai talouden (Vaaka) alueelle, mutta myös syvällisempien asioiden, seksuaalisuuden ja mielen sopukoiden (Skorpioni) alueelle. Viime aikojen otsikoissa onkin ollut monenlaisia paljastuksia ja esiin nousseita asioita, jotka voidaan yhdistää tämän retron teemoihin. Lopullisesti Merkurius ehtii pois peruutuksensa jälkeiseltä varjoalueelta vasta kuukauden kuluttua, joulukuun alussa, joten monenlaisia asioita voi vielä marraskuun aikana paljastua.

Mars nousevan Kuun yllä

Tällä viikolla on paljain silmin voinut maan pinnalta katsoen havaita nousevan Kuun rinnalla, sen kaverina, punertavan pienen taivaankappaleen eli Marsin, vaikka astrologisesti nämä kaksi eivät kovin lähekkäin olekaan.

Kartalla Mars peruuttaa tällä hetkellä Oinaan 16° 25’, ja pysähtyy parin viikon kuluttua lähteäkseen jälleen kulkemaan eteenpäin aamuyöllä 14.11.2020 Oinaan 15° 14’ . Marsin peruutus Oinaassa on voinut tuntua haastavalta, edustaahan Mars omassa Oinaan merkissään aloitteellisuutta ja aktiivisuutta, mutta peruuttaessaan se ei ole voinut toimia täysillä ja on pidätellyt, ja monissa asioissa eteneminen ja edistyminen on voinut olla hidasta ja jopa vaivalloista.

Peruutusten osalta olemme siis pikkuhiljaa siirtymässä etenemisen aikaan. Asteroideja lukuun ottamatta marras- joulukuussa vain Uranus on peruutusvaihteella. Asiat siis voivat tuntua etenevän.

Jupiterin ja Pluton yhtymä alkaa pikkuhiljaa tiivistyä, ollen tarkimmillaan marraskuun toisella viikolla ( 08.-13.11.2020) Kauriin 22°ssa.

Näissä tunnelmissa kaikille oikein mukavaa Pyhäinpäivää, Kekriä ja Täydenkuun aikaa.

Vastaa

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest