Vuoden 2019 ensimmäinen pimennys on kohta täällä.

5.1.2019

Kalenterivuoden 2019 ensimmäinen pimennys on edessä ensi yönä. Tällä kertaa kyseessä on Uuden Kuun aikaan tapahtuva osittainen Auringon Pimennys. Pimennys tapahtuu keskellä yötä, 03:28 meidän aikaamme, joten luonnollisestikaan tätä pimennystä emme voi nähdä, mutta todennäköisesti se aistitaan kyllä globaalisti.

Pimennys tapahtuu tällä kertaa 15° Kaurista 25’, josta löytyvät siis molemmat Valot. Tämä on Alasolmun (Dragon’s Tail) pimennys ja pimennyksen aikaan Alasolmu on pysähtyneenä Kauriin 26° 43’. Vaikka kyseessä on jälleen Uusi Kuu, joka edustaa jonkin uuden alkua ja aloitusten aikaa, tarjoaa samaan aikaan myös Alasolmun pimennys mahdollisuuden päättää jotain aiemmin aloitettua, joka on voinut vaatia runsaasti aikaa ja panostusta jo pidemmän aikaa. Positiivisesti kysymys voi olla epäitsekkäästä toiminnasta tai myötätunnon osoittamisesta, mutta negatiivisesti voidaan kokea juuri niitä ikäviä asioita, joista kaikki pimennykset ovat tunnettuja.

Valot sijoittuvat vahvojen tekijöiden Pluton ja Saturnuksen väliin. Pluto on nyt 20° 45’ ja junnannut Kauriissa jo kymmenisen vuotta mullistaen ja myllertäen pohjamutia melkoisesti. Saturnus tuli Kauriiseen vuoden 2017 lopulla ja on nyt 11° 58’ ja kulkee omaa tahtiaan Pluton perässä. Sen jälkeen, kun Solmutkin vaihtoivat merkkiä ja liikkuvat nyt Rapu/ Kauris akselilla, saavat pimennyksetkin edellä mainittujen hitaiden taivaankappaleiden vaikutuksen.

Kauriissa tapahtuvat pimennykset ovat maamerkkien pimennyksiä, ja Kaurista hallitsee Saturnus. Tällä kertaa myös pimennyksen kartalle tulee Nousuksi Skorpioni, joka korostaa kuitenkin jälleen Pluton vaikutusta. Pimennykset maamerkeissä ilmenevät usein teollisuuden, talouselämän, organisaatioiden, virkamiesten ja valtion työntekijöiden, maanomistajien ja erilaisten päättäjien alueilla. Saturnuksella on tapana rajoittaa, säilyttää, kouluttaa, estää ja antaa itsekuria.

Usein maamerkkien pimennyksiin on yhdistetty lama ja/ tai taloudelliset taantumat ja ongelmat, häiriöt kaupan ja maatalouden alueella, kuivuus, niukkuus, kadot, maanjäristykset ja tulivuorenpurkaukset, sekä lumivyöryt. Näistä on myös tällä viikolla uutisoitu monelta taholta.

Monenlaiset mullistukset voivat olla edessä tulevien viikkojen aikana ja vielä kauemminkin, kun pimennyksen kohta edelleen hehkuu. Kuitenkin myllerrykseen tuonee Saturnus jonkin verran rauhaa ja tasapainoa ylittäessään kuukauden kuluttua pimennyksen kohdan.

Oikein antoisaa pimennysten aikaa kaikille!!

Vastaa

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest